Schooltijden

Op de Wegwijzer werken we met een continurooster volgens het 5-gelijke-dagen model. Dat houdt in dat de kinderen elke dag van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school gaan.  Om 8.15 uur gaat de school open en zijn de kinderen welkom in de klas. De kinderen hangen hun jas en tas op aan de kapstok en gaan daarna naar hun klas. Ouders nemen kort afscheid buiten de klas. De leerkrachten begroeten de kinderen als ze binnenkomen. Daarna kunnen de kinderen op hun stoel gaan zitten. Er ligt iedere ochtend een startactiviteit klaar. 

 

Heb je de leerkracht iets te melden over je kind? Bijvoorbeeld een afspraak met de tandarts of huisarts of een kind dat ziek is? Dan kun je dat voor groep 1/2 in een speciaal schriftje schrijven dat bij de ingang van het lokaal ligt. Voor de andere groepen kun je dit laten weten via de mail of de Parro app (liefst voor 8.00 uur). De leerkrachten  kijken voor de les begint in dit schriftje of op de mail om de meldingen te lezen. Natuurlijk kun je heel dringende, gewichtige zaken nog steeds direct aan de leerkracht kwijt.

 

Om 8.25 uur gaat de eerste bel, als teken dat het tijd is voor ouders om de school te verlaten. Om 8.30 uur gaat de tweede bel om te laten weten dat de lessen beginnen. Houd er rekening mee dat er soms ook kinderen buiten de klas al met een opdracht beginnen en dat zij ongestoord moeten kunnen werken.

 

Alle kinderen blijven over op school in de eigen klas en eten samen met de leerkracht hun meegebrachte lunch. Om 14.00 uur gaat de school uit.